Facel Vega FV2B, 1956 informatie

Foto overzicht  -  Facel Vega selectie  Facel Vega historie
  Technische gegevens  -  Verkoop informatie

De Facel Vega FV2B is na de FV1 en de FV2 een van de vroegste Facel Vega modellen. Het was de voorloper van de Facel Vega FV3, FV3B, FV4 en de HK 500.
De Facel Vega FV2B  is een zeer luxe auto die erg fraai is afgewerkt en die veel fantastische details laat zien. Het interieur is koninklijk te noemen met een bijzonder smaakvol vormgegeven dashboard en zeer fraaie verchroomde hevels en schakelaars. De lederen zetels zijn van uitzonderlijk hoog niveau en het comfort is navenant. De auto is voorzien van alle elektrische snufjes die in die tijd op de Amerikaanse markt werden toegepast. De robuust uitgevoerde elektrische ramen zijn zeer betrouwbaar en werken altijd. Chroom werd op de FV2B nauwelijks toegepast; bumpers, spiegels en sierlijsten zijn vervaardigd van roestvrijstaal.
De auto is gebouwd op een zeer robuust stalen buizenchassis waarin de sterke 5.4 liter Chrysler Hemi V8 is opgehangen. Het onderstel heeft aan de voorzijde onafhankelijke wielophanging met schroefveren en achter een starre as met bladveren.

Technische gegevens

5.4 liter Hemi V8 motor
één Carter "four barrel" carburateur
versnellingsbak: 4 versnellingen, handgeschakeld
remmen: schijfremmen rondom (modificatie)

Verkoop informatie

Facel Vega FV2B, 1956. Kleur 'Torch red' met een origineel zwart lederen interieur. Deze prachtige automobiel wordt momenteel bij ons volledig en 'body off' gerestaureerd naar beter dan nieuwstaat! Het zeer gave originele lederen interieur wordt gerestaureerd terug geplaatst, de overige bekleding wordt vernieuwd. Bijzonder is dat dit de oudste origineel in Nederland geregistreerde Facel is: prachtig historisch kenteken. Deze Facel is voorzien van de gezochte 5.4 liter Hemi V8 motor en een handgeschakelde versnellingsbak. De restauratie nadert zijn voltooiing.
Hier staat binnekort een NIEUWE Facel Vega.

Prijs: op aanvraag.

info@amicalefacel.nl 
Amicale Facel Holland
Telefoon: 070 324 80 84 / Fax: 070 324 80 89


© 2008, V3D/ ClassicarImages. Alle rechten voorbehouden.